ΚΑΛΕΣΜΑ

Publié: mai 4, 2013 dans L'appel

A

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται από την Τρόικα με τη συνέργεια των κυβερνήσεων οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή απειλώντας την υγεία και τη ζωή του πληθυσμού. Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κατάθλιψης, εξάπλωση παθολογιών όπως η υπέρταση, τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος, και επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εξαλειφθεί για πολλά χρόνια όπως η φυματίωση και η ελονοσία. Η ανεργία συνιστά αίτιο αυξημένης θνησιμότητας. Την ίδια στιγμή, πολλές κατηγορίες πληθυσμού, ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτες : παιδιά, έγκυες γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες, χρόνια πάσχοντες ασθενείς, μετανάστες, εξαρτημένα άτομα, άτομα με αναπηρία… εκτίθενται σε κίνδυνο καθώς στερούνται την απαιτούμενη θεραπεία και παρακολούθηση.

Η διογκούμενη αύξηση των αναγκών προσκρούει σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει και αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Η δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία και την κοινωνική προστασία σε μια συγκυρία διαρκούς αύξησης της προσέλευσης στα δημόσια νοσοκομεία δημιουργεί ένα υγειονομικό πρόβλημα που αγγίζει την ανθρωπιστική κρίση.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων (άνω του 1/3 του πληθυσμού) αλλά και των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν το ποσοστό που επιβαρύνει τον ασθενή όπως και τα αναγκαία φάρμακα, αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Αντίστοιχες πολιτικές εφαρμόζονται επίσης στην Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα του Νότου, καθώς οι κυβερνήσεις συνεχίζουν την αποδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Εμείς, από τη μεριά μας, θέλουμε την καθιέρωση ενός δημόσιου, δωρεάν, καθολικού και ποιοτικού συστήματος υγείας παντού στην Ευρώπη.

Ενώπιον μιας τέτοιας κατάστασης, είναι ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη σε Γαλλία και Ελλάδα. Στην Ελλάδα, οι λαϊκές αντιστάσεις παίρνουν μεταξύ άλλων και τη μορφή αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών φαρμακείων και ιατρείων. Αλλά οι ανάγκες που αυτά καλούνται να καλύψουν υπερβαίνουν κατά πολύ τα μέσα που διαθέτουν.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας σε αυτά τα ελληνικά δίκτυα αλληλεγγύης αλλά και να επεκτείνουμε την αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο :

– συλλέγοντας και αποστέλλοντας οικονομική βοήθεια και το αναγκαίο ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό στα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία,

– ενημερώνοντας αναφορικά με την υγειονομική κρίση στην Ελλάδα και τις πολιτικές που ευθύνονται γι αυτήν,

– διευκολύνοντας τις απευθείας σχέσεις ανάμεσα σε γαλλικές δομές, συλλόγους και συλλογικότητες υγείας και στα αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά ιατρεία με στόχο τη σύναψη προνομιακών δεσμών στήριξης μέσω μιας διαδικασίας αδελφοποιήσης,

– δημιουργώντας στην Γαλλία έναν κρίκο στην αλυσίδα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ο οποίος θα περιλαμβάνει συλλογικούς, επαγγελματικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, όπου όλοι και όλες θα έχουν πρόσβαση στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην αξιοπρέπεια. Θα συμμετάσχουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες που διαπνέονται από μια τέτοια φιλοδοξία και με την ευκαιρία του Alter-Summit (που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου) θα οργανώσουμε μια πρώτη αποστολή αλληλεγγύης προς τα ελληνικά κοινωνικά ιατρεία.

==============================================================================

Οι πρώτες υπογραφές

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την συλλογικότητα

« Solidarité franco-grecque pour la Santé »

παρακαλείστε να επιστεφθείτε την ηλεκτρονική μας σελίδα:

https://solidaritefrancogrecque.wordpress.com/

____________________________________________________________________________________________

Για τις δωρεές

Αριθμός λογαριασμού : CCP 27 964 96 A 020

RIB –
ETABLISSEMENT GUICHET N° COMPTE CLE RIB
20041 00001 2796496A020 06
LA BANQUE POSTALE
CENTRE DE PARIS
75900
PARIS CEDEX 15
IBAN – BIC –
FR12 2004 1000 0127 9649 6A02 006
PSSTFRPPPAR

ή επιταγές υπ’οψιν του « Convoi Syndical »

διεύθυνση αποστολής : Convoi Syndical, 25, rue des Envierges, 75020, Paris.

___________________________________________________________________________________________

Les commentaires sont fermés.